Bosnië experience (BOS)

Bosnië, een land waar de oorlog van 20 jaar geleden nog elke dag voelbaar is. Bosnië, een land waar maar een paar honderd protestantse christenen zijn. Bosnië, de onontdekte parel van de Balkan, met zijn schitterende natuur. Bosnië, een van de armste landen van Europa. Bosnië, met een islamitische meerderheid het land waar oosterse en westerse culturen elkaar raken.

Spreekt dit je aan? Ga dan met ons op reis om dit mooie land te verkennen! Tijdens deze reis beleef je hoe protestantse christenen in dit land als minderheidsgroep leven. Je maakt tijdens de reis kennis met verschillende gemeentes.

Je gaat een aantal dagen verblijven bij Tomislav en Lidija. Tomislav is voorganger van een kleine baptistengemeente in Sarajevo. Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië en Tomislav wil je de stad laten zien. Je kunt hem helpen met evangelisatie in de stad. In Bosnië zijn de laatste jaren veel vluchtelingen gekomen; de christenen proberen hen te helpen. Je kunt met Tomislav deze mensen bezoeken en helpen.

Mario en Dejana willen je graag hun werk in Vareš laten zien. Mario en Dejana zijn naar Vareš verhuisd om daar een gemeente te stichten. Het werk is zwaar en weerbarstig, maar na een aantal jaren is hier nu een kleine gemeente ontstaan. Jouw bezoek zal een bemoediging voor hen zijn. Je kunt bij hen werken met kinderen en diaconale bezoeken afleggen bij mensen die geen of weinig inkomen hebben. Je zult hier de gastvrije Bosnische cultuur ervaren.

Mario en Dejana nemen je ook mee naar Zenica. Vandaaruit zijn zij uitgezonden om als evangelist te werken. Ook daar heeft de kerk projecten om de allerarmsten te bereiken.
Daarnaast zijn er in Bosnië voldoende mogelijkheden voor uitstapjes: cultuur, geschiedenis en natuur zijn rijkelijk aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan Srebrenica, Mostar aan de rivier de Neretva of een dagje cultuur snuiven in Sarajevo.

PS: in deze prijs is rekening gehouden met een vliegticket van €250,- Als dat meer blijkt te zijn, komt de eventuele meerprijs er nog bij. We proberen natuurlijk binnen deze €800,- te blijven!

1,703 km

Prijzen en beschikbaarheid

14 dagen €800,- 22-07-2019 t/m 05-08-2019
Niet meer beschikbaar

Overzicht

Land:BosniëPlaats:SarajevoThema:Evangelisatie/cultuur/experienceGroepsgrootte:8Prijs:€800